Na drugom Međunarodnom “Zelengora of roud” reliju, koji će u Nacionalnom parku “Sutjeska” biti održan danas i sutra, najavljeno je 150 učesnika iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.


Na pretposljednjem ovogodišnjem takmičenju Of roud šampionata BiH, prvog dana planirana je brdska trka terenskih vozila na Zelengori sa dva specijalna ispita.
Za gledaoce će biti organizovan besplatan prevoz iz Foče do Pašine poljane i Mrčina, gdje će biti održani specijalni ispiti, na kojima posade u terenskim vozilima imaju zadatak da savladaju blatnjave i strme dionice staze.
Učesnici će biti smješteni u hotelu “Mladost”, a drugog dana je brzinski ispit na Tjentištu.
Bojan Gagović iz “Foča of roud tima”, organizatora relija, kaže da će trka danas početi u 9.00 časova, a da je ukupna dužina veoma atraktivne staze, kroz šumu, blato i zelengorske proplanke, oko 40 kilometara.
“Polazi se sa Tjentišta, a dolazak na cilj na Pašinu poljanu, preko Vrbnice, LJubine, Zakmura, Mokrog dola, Mrčina i Debele jelike, može se očekivati poslije 15.00 časova. Stazu smo izmjerili, obilježili, mnogo je zahtjevnog terena, biće sigurno izvlačenja pomoću vitla”, navodi Gagović.
Sutra će se na Tjentištu od 10.00 časova voziti poligon, odnosno brzinski ispit savladavanja prirodnih i vještačkih prepreka, a dodjela diploma i pehara predviđena je za 16.00 časova u hotelu “Mladost”.
Na reliju će učestvovati vozila u dvije takmičarske klase – hard i soft, te u revijalnoj klasi turist.
“Foča of roud tim” nema pravo učešća na svom takmičenju, a trenutno zauzima četvrto mjesto u klasi soft.
Nakon trke u Foči, Šampionat BiH se završava u novembru takmičenjem u Bileći.
Srna