trebinje-kandidati.jpg

I zvanično je objelodanjeno- aktuelni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić biće kandidat SNSD-a  za istu poziciju na lokalnim izborima koji su zakazani za 15. novembar.

Čurić je u fotelju gradonačelnika sjeo u februaru 2019. godine kada je, na vanrednim izborima, dobio povjerenje građana koji su se izjašnjavali između njega i njegovog tadašnjeg protivkandidata Saše Borjana iz PDP-a.

Podsjetimo, vanredni izbori raspisani su nakon odlaska Luke Petrovića sa mjesta prvog čovjeka grada na poziciju v.d. direktora Elektroprivrede Srpske.

Ćurićev protivkandidat biće SDS-ov Ilija Stanković. Stankoviću je ovo druga kandidatura za prvog čovjeka Trebinja. 2004. godine bioje  protivkandidat Dobroslavu Ćuku, koji ga je tada pobijedio i osvojio taj i naredni mandat.

Trebinjci će dakle,  kako sada stvari stoje i ako ne bude nekih promjena ili iznenađenja, birati između, njima, dobro poznatih ličnosti.

Ćurić je, za nepune dvije godine, koliko je na funkciji gradonačelnika, mao priliku da pokaže sposobnosti rukovođenja gradom i, ko prati dešavanja, može da donese ocjenu njegovog rada.

Predizborna kampanja se polako zahuktava i opet će se, vjerovatno, slušati brojna obećanja na šta je narod već navikao.

Nadamo se samo da neće biti “niskih udaraca” i iznošenja “prljavog veša” .

Ono što bi trebalo da se čuje od oba kandidata  su konkretni, realni, planovi čija realizacija bi doprinijela da  život stanovnika Trebinja bude kvalitetniji.

Fotelja gradonačelnika Trebinja je višestruko primamljiva, ali i nosi veliku odgovornost. Onaj ko tu sjedne svojim pristupom, radom, djelima upisuje se u istoriju ovog grada. Da li će to “upisivanje” biti pozitivno ili ne – sam bira.