svetosavske-nagrade.jpg

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je „Svetosavskom nagradom“ 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika i djece u protekloj školskoj godini, među kojima je troje prosvjetara iz Trebinja i jedan iz Bileće.

Nagrađeni su i prosvetni radnici iz Trebinja- profesor violine u Muzičkoj školi Trebinje Ljiljana Rajović, vaspitač u vrtiću "Naša radost" Sanja Kisin i nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" Milan Vujović .

Priznanje je pripalo i Mirjani Svorcan Tolj, nastavniku srpskog jezika u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Bileći.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je na osnovu pristiglih prijava na javni poziv za izbor kandidata za dodjelu „Svetosavske nagrade“ odabrano sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama, te devet profesora srednjih škola u Republici Srpskoj.

Nagrada će ovogodišnjim dobitnicima biti dodijeljena na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj te će svečana manifestacija biti organizovana putem televizijskog prenosa na programu Radio-televizije Republike Srpske 28. januara.

Svetosavska nagrada se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade.