Troje uhapšenih zbog lažnih dokumenata, droge i napada, u pretresu nađeno oružje

BANjALUKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhapsili su tri lica zbog nanošenja povreda, falsifikovanja isprave, omogućavanje uživanja droge i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Riječ je o J.K. iz Gradiške, N.L. iz Pala i M.J. iz Srbije, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Oštećeno lice prijavilo je policiji prije dva dana da su ga u Gradišci fizički napala nepoznata lica, koja su potom vozilom pobjegla u nepoznatom pravcu. Operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli vozilo i u njemu zatekli J.K. iz Gradiške i J.D. iz Poljske, navodi se u saopštenju.

Izvršenim provjerama u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrđeno je da je za J.K. Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Testiranjem ovih lica na prisustvo droga u organizmu utvrđeno je da su pozitivni na kokain, te da su narkotike konzumirali u kući i vozilu vlasništvo J.K, kao i da je u njihovom društvu bilo i lice N.L. iz Pala.

Tokom kriminalističke obrade ovih lica utvrđeno je da je lice koje se predstavljalo kao J.D. iz Poljske, falsifikovalo lične dokumente, te da je riječ o licu M.J. iz Srbije, koje je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Utvrđeno je i da je ovo lice zajedno sa N.L. iz Pala fizički napalo oštećeno lice iz Gradiške.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila u vlasništvu J.K. iz Gradiške, te je pronađen i oduzet pištolj, municija, određena količina bijele praškaste materije koja asocira na kokain, kao i drugi predmeti.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv ovih lica, te da se lice M.J. iz Srbije preda Terenskom centru za strance Banjaluka.