Na Trgu slobode u Trebinju sinoć je održan humanitarni turnir u šutiranju trojki "Trojka iz bloka", koji je organizovalo društvo "Srbi za Srbe", a cjelokupni prihod od turnira namijenjen je za pomoć najugroženijim porodicama u Republici Srpskoj i drugim prostorima gdje živi srpski narod.



"Naša ideja je da u sportskom i zabavnom duhu okupljamo ljude dobre volje svih generacija, od tri do 103 godine", rekao je Uroš Marković, generalni sekretar Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".
On je dodao da je ova humanitarna organizacija kroz svojih 13 godina postojanja dokazala da radi apsolutno pošteno i transparentno, što je dovelo do toga da okuplja više od deset hiljada donatora u toku godine.
"Od osnivanja 2005. godine kroz različite akcije prikupljeno je više od 2,7 miliona evra i pomogli smo više od dvije hiljade socijalno ugroženih porodica", istakao je Marković.

On je najavio da je ove godine cilj da se prikupi čak 700.000 evra.
"Naša ideja je da svi daju po malo, kako bi nekome učinili mnogo", rekao je sekretar humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".
"Trojka iz bloka“ do sada je organizovala više od 127 turnira u brzom šutiranju trojki u gradovima deset zemalja i na tri kontinenta, a po treći put je održana u Trebinju.
Srna