Trudnica iz Trebinja hitno helikopterom prebačena u Banjaluku
BANJALUKA - Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas su iz Trebinja u Banjaluku prevezli trudnicu radi potrebe za daljim liječenjem i eventualnim prijevremenim porodom.

"Riječ je o trudnici čiji su inicijali D.G. (35) u 27. nedjelji trudnoće koja je hospitalizovana u Opštoj bolnici Trebinje zbog krvarenja. Kako je u pitanju treća po redu trudnoća, a prethodne dvije su završene carskim rezom, trudnica je hitno transportovana u Banjaluku", saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je riječ o ranoj trudnoći i da prijevremeno rođena djeca u ovom periodu mogu biti zbrinuta samo u ustanovama kakav je UKC Republike Srpske.

"Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport nakon jučerašnjeg, isto tako komplikovanog transporta novorođenčeta, ovo je još jedan uspješno izvršeni transport u ovoj godini, čime su pokazali da su spremni u svakom trenutku da za kratko vrijeme budu u službi građana Republike Srpske za njihove najvažnije životne zahtjeve", ističe se u saopštenju.

Od početka godine ovo je deveti vazdušni medicinski transport, prenosi Srna.