Tuča Šipovljana i Banjalučana, dvojica završila na UKC RS
ŠIPOVO – U jednom ugostiteljskom objektu je juče došlo do tuče između tri muškarca iz Šipova sa tri muškarca iz Banjaluke, nakon koje su dvojica zbog povreda završila na Univerzitetsko-kliničkom centru RS.

Kako piše u saopštenju Policijske uprave Mrkonjić Grad, policiji u Šipovu je juče oko 2.20 časova prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u ulici Prvešipovačke brigade, opština Šipovo, narušen javni red i mir.

"Policijski službenici Policijske stanice Šipovo su postupili po navedenoj prijavi, te izlaskom na lice mjesta utvrdili da je u navedenom ugostiteljskom objektu došlo do međusobne prepirke lica G.V., J.R., S.K. i I.V. svi iz Šipova sa licima M.D., L.M. i S.M. svi iz Banjaluke, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između navedenih, te je lice S.M. upotrijebilo paper sprej usmjeravajući ga u pravcu ostalih učesnika u događaju, a licima I.V. i S.K. teleskopskom palicom je zadalo udarce", piše u saopštenju PU Mrkonjić Grad.

Dodaje se da je licima G.V., J.R., S.K., te još dva gosta koji su se nalazila u navedenom lokalu S.K. i M.M.  radi posljedica nastalih upotrebom paper spreja pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega su lica S.K. i M.M. upućena na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Licima M.D., L.M. i S.M. uručeni su prekršajni nalozi za počinjeni prekršaj tuča i fizički napad za koji su isti prihvatili odgovornost. Nastavlja se rad na utvrđivanju svih okolnosti u navedenom događaju, kao i krivične ili prekršajne odgovornosti za ostale učesnike u istom", navodi se u saopštenju.