protokol-turizam-trebinje-valjevo.jpg (246 KB)

U prostorijama Turističke organizacije grada Trebinje juče je potpisan protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Valjeva, čime je formalizovana saradnja koju su ove dvije organizacije uspostavile još početkom 2020. godine.

Kako je navedeno u saopštenju Turističke organizacije grada Trebinja, protokolom se u praktičnom smislu izražava saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, ali i ostalih propratnih oblasti poput kulture, sporta, obrazovanja, ali i ostalih privrednih oblasti.

Protokol predviđa da se uspostavljena saradnja učvrsti i proširi kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava uopšte, a izskazano je i uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu, te da će doprinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim efektima i benefitima.

„Međusobna saradnja u oblasti turizma i ugostiteljstva će se odvijati na bazi konkretnih projekata i dogovora sa mogućnošću kreiranja određenih pogodnosti i popusta u korištenju usluga sa ciljem poboljšanja uslova boravka turista sa teritorije ova dva grada.

Takođe, predviđena je zajednička organizacija manifestacija, realizacija zajedničkih promotivnih i marketinških aktivnosti i nastupa u medijima, razmjena propagandno-informativnih turističkih materijala, itd.

U konačnici, možda i najveći osnov za uspostavljanje saradnje sa TO Valjevo leži u tome što stanovnici ovog grada, ali i čitavog regiona zapadne i centralne Srbije iskreno vole, simpatišu, posjećuju i obilaze Trebinje u sve većem broju, a posebno je primjetno uvećanje organizovanih turističkih obilazaka turista iz ovih krajeva podsredstvom turističkih agencija“, navode u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.