unnamed (50).jpg

Turistička organizacija Grada Trebinja uzela je učešće na prvom međunarodnom sajmu turizma IBTB 1.İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, koji je trajao 20. do 22. septembra tekuće godine. Prezentacija je realizovana u saradnji sa Republic of Srpska - Visit Srpska u okviru zajedničkog promotivnog štanda Republike Srpske .

Načelnik Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Grada Trebinje, Bojan Vučurević, istakao je se naš grad rado odazvao pozivu da učestvuje na jednom od najznačajnijih sajmova turizma, te da su bila dva predstavnika TO Trebinje, zajedno sa predstavnicima Olimpijskog centra Jahorina, Turističke organizacije Banja Luka i Turističke organizacije Republike Srpske.

,,Turska je značajno tržište za Trebinje, veliki broj ljudi u trećoj životnoj dobi dolazi u Trebinje, tako da je sigurno moguće kroz sajmove uspostaviti i nove kontakte i ugovoriti nove poslove’’ naglasio je Vučurević.

On je dodao da u cilju privlačenja što većeg broja turista u naš grad, pored sajmova i promocije turističkog potencijala, baviće se detaljnijom analizom potrošnje turista, tačnije na koji način da zadržimo duže turiste koji će trošiti više, što bi donijelo dodatne benefite trebinjskim ugostiteljskim objektima.

unnamed (49).jpg

Predstavnici TO Trebinje, koji su boravili u Istanbulu, rekli su nam da je od samog početka sajma primjećen visok stepen interesovanja za turističku ponudu našeg grada od strane aktera iz različitih dijelova svijeta, pa su tako održali niz konkretnih B2B sastanci sa predstavnicima putničkih agencija i turoperatora.

,,Uz prezentaciju turističke ponude Trebinja, prvog dana Sajma turizma u Istanbulu, održali smo veliki broj B2B susreta. Održali smo razgovore sa nekoliko zainteresiranih predstavnika putničkih agencija, turoperatora, organizatora putovanja, hotelskih lanaca, te potencijalnih investitora iz Indije, Italije, Rusijem kao i iz ostalim zemalja’’ poručili su naši turistički predstavnici.

unnamed (47).jpg

Kako kažu riječ je o jednom od najznačajnijih i najprestižnijih sajmova turizma, koji okuplja aktere iz cijelog svijeta, te da su oni učešće na ovoj turističkoj manifestaciji iskoristiti da široj javnosti predstave kompletnu turističku ponudu Trebinja.

Iako se ljetnja turistička sezona bliži kraju, pred radnicima TO Trebinju su brojni izazovi u narednom periodu. Povodom Svjetskog dana turizma, u Trebinju će 27. septembra u organizaciji firme „SET d.o.o. – Samit energetike Trebinje“ i „MB Production“ biti priređen poklon koncert popularne rok grupe „Osvajači“. Koncert će se održati na platou ispred Kulturnog centra sa početkom u 21:00 čas, a organizuje se u saradnji sa Gradom Trebinjem i Turističkom organizacijom Grada Trebinja. Takođe očekuje ih Međunarodni sajmovi turizma u Beogradu i Novom Sadu.

Sklapanje novih kontakata, ugovaranje novih poslova, implementiranje dobre prakse drugih država kod nas, promocija turističkog potencijama grada Trebinja na sajmovima, mogu dovesti do toga da naš grad posjete turisti koji ranije nisu bili kod nas, da poboljšamo našu turističku ponudu, te da zadržimo turiste da što više ostanu kod nas a samim tim i da potroše više novca, što bi donijelo benefite svima.