Gradonačelnici Trebinja i Istočnog Sarajeva Mirko Ćurić i Nenad Vuković, sa saradnicima, tokom današnjeg susreta razgovarali su o nizu zajedničkih tema važnih za funkcionisanje i bolje rezultate oba grada.tb-istocno sarajevo.jpg

U centru pažnje bila je što uspješnija saradnja dva grada u oblasti turizma, poljoprivrede i agrarne politike.

Izražavajući želju da će sličnih sastanaka biti u najskorijem periodu, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da su Trebinje i Istočno Sarajevo prestonice ljetnjeg i zimskog turizma u RS i da je razmjena iskustava i pokretanje zajedničkih projekata neophodno kako bi turistička ponuda oba grada bila još bolje predstavljena brojnim turistima koji dolaze sa svih svjetskih meridijana u oba ova grada.

„Jedinstvena ocjena je da političke barijere ne smiju biti prepreke za saradnju i svi koji žele dobro Trebinju i Istočnom Sarajevu imaće podršku od ovih gradova“, rekao je Ćurić.

Prema riječima Nenada Vukovića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, u RS nema boljeg mjesta od Trebinja za razgovor o razvoju ljetnjeg i zimskog turizma.

„Turizam je itekako važna poveznica za naše gradove, saradnja je odlična i primjereno je da stanemo iza određenih projekata. Neophodno je da se napravi zajednička tuistička ponuda Trebinja i Istočnog Sarajeva i vrijeme pred nama je prilika da se o svemu još detaljnije dogovorimo“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, dosta pažnje je posvećeno boravišnoj taksi i sivoj zoni koja se pojavljuje u ovoj oblasti, o inspkecijskom nadzoru te pitanjima funkcionisanja komunalne policije.

„Za nas od velikog značaja je bio razgovor o Agrarnom fondu koji je nedavno osnovan u Istočnom Sarajevu a u razgovoru sa domaćinima iz Trebinja saznali smo neke primjere dobre prakse koji nama mogu biti od velike pomoći“, rekao je Vuković.

Direktori turističkih organizacija Trebinja i Istočnog Sarajeva Marko Radić i Igor Tošić saglasni su, kako su danas rekli, da je naredni period idealan trenutak za realizaciju zajedničkih projekata u smislu promocije Trebinja i Istočnog Sarajeva, te još bolje ponude turističkih potencijala.