brega.jpg (122 KB)

Menadžer Gorana Bregovića i inspirator turneje "50 godina Bijelog dugmeta" Adis Gojak otkrio je da turneja napopularnijeg sastava bivše Jugoslavije kreće iz Sarajeva.

- Upravo dogovaramo datume za turneju benda Bijelo dugme povodom jubileja pedeset godina postojanja. Krećemo sa koncertima iz Doma mladih u Sarajevu 11. maja. Ovo mjesto može da primi samo 2.000 ljudi, ali smo ga odabrali zbog simbolike i emotivne vrijednosti koje ima za Bregovića i ostale muzičare iz benda. Poslije tog koncerta 1974. godine je sve počelo. Turneju smo zamislili tako da ima samo pedeset koncerata i pažljivo biramo gradove. Ovu turneju Bijelo dugme svira skoro pa u originalnoj rok postavi. Očekujemo spektakularne nastupe prepune emocija na svakom koncertu - poručio je Gojak.

- Nažalost, nisu svi originalni članovi Bijelog dugmeta živi. Skupićemo se u starom sastavu što bolje možemo. Nema više nijednog živog klaviriste, i Laza Ristovski i Vlado Pravdić su umrli, tako da će Ogi Radivojević svirati klavijature. On je moj dugogodišnji saradnik i odličan muzičar. Zoran Redžić je tu iz originalne postave i Điđi Jankelić koji je nekada svirao u Dugmetu - rekao je Goran Bregović.

Za sada su potvrđeni termini koncerata Bijelog dugmeta u Sarajevu (11. maj), Nišu (22. juna), Kragujevcu (28. juna), Banjaluci (5. jula), Trebinju (3. avgusta), Puli (25. avgusta) i Splitu (31. avgusta).