Više javno tužilaštvo u Zaječaru pokrenulo je istragu protiv zamjenika gradonačelnika Bora Branka Perića (60), nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima se ljubi sa jednom petnaestogodišnjom djevojčicom.




Više javno tužilaštvo u Zaječaru dalo je nalog policijskoj upravi u Boru za prikupljanje dodatnih objaveštenja protiv Perića, koji je podnio ostavku na funkciju zamjenika gradonačelika, prenosi "Blic".


Fotografije je na Facebooku postavila sama djevojčica, a uklonjene su nakon što je došlo do burne reakcije građana Bora.


Policija je već bila reagovala po ovom slučaju, kada je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, jer je, kako je naveo izvor iz istrage, djevojčica starija od 14 godina.

Mediji prenose da je Perić rekao u policiji da ne vidi ništa sporno i da je na taj način "samo čestitao" na dobro obavljenom poslu na dekoraciji sale u seoskom Domu kulture.


Advokat i bivši sudija Denis Bećirić rekao je za "Blic" da ima osnova da protiv Perića bude pokrenut postupak za nedozvoljene polne radnje, pošto je u pitanju maloljetnica.


"Nije isključeno da će istraga doći i do nekih drugih saznanja i tada može da bude pokrenut postupak i za neka teža dela, kao što je obljuba uz zloupotrebu službenog položaja", rekao je Bećirić.


Izvor: Srna