Privođenje Veselina Veljovića - Foto: Screenshot
Cetinjsko tužilaštvo žaliće se na odluku sudije za istragu Borka Lončara - da ne odredi pritvor savjetniku za bezbjednost predsjednika države Veselinu Veljoviću.

Lončar je juče nakon skoro tročasovnog saslušanja pustio na slobodu doskorašnjeg direktora Uprave policije, kojeg Osnovno državno tužilaštvo tereti da je 5. septembra na Cetinju počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nakon izlaska iz zgrade Osnovnog suda na Cetinju, Veljović je optužio premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da ga politički proganjaju i svete mu se, poručivši im da ga neće ni ućutkati ni uplašiti.

Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, nazvao je “krvavim mitropolitom“, a vladu izdajničkom, podsjećaju podgoričke Vijesti.

Tvrdio je i da tokom protesta na Dvorskom trgu u subotu i nedjelju na Cetinju nije napao dojučerašnje kolege, niti im je tražio da mu prepuste komandu.

Veljović je prije ustoličenja mitropolita Joanikija i organizovanim protestima, koje je predvodila DPS aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, u autorskom tekstu za podgoričku Pobjedu pozvao pripadnike policije na neposlušnost.