Trotoari sa kamenim pločama na Kamenom mostu i u centru grada biće sanirani u narednoj godini, a Gradska uprava je u programu kapitalnih investicija za 2019. za ovu namjenu planirala 83.000 KM.


Ovo je odgovor iz Gradske uprave na pritužbe građana – da neravni kameni pločnici otežavaju kretanje pješacima, nerijetko uzrokuje i nezgode, a u dobroj mjeri narušavaju i izgled užeg gradskog jezgra.




Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja Janja Ćapin za Radio Trebinje kaže će preslagivanjem kamenih ploča na trotoarima Kamenog mosta biti završeni ranije započeti radovi na sanaciji ovog objekta.


Za rekonstruktivne radove na Kamenom mostu u budžetu za 2019. godinu planirano je 33.000 KM.

„Ranije smo površine mosta pjeskarili i očistili od grafita, u saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici, koje posjeduju mašinu za pjeskarenje. Pjeskarenje smo radili i na nekim drugim površinama u gradu, a trenutno se obavlja na mostu Branilaca Trebinja. Na Kamenom mostu instalirana je i nova led rasvjeta, tako da ćemo sa sanacijom kamenih ploča trotoara zaokružiti ove radove na rekonstrukciji“, ističe Ćapin.


Ona je kazala da je budžetom za narednu godinu planirano i 50.000 KM za sanacije površina sa kamenim pločama u ulicama Desanke Maksimović, Vuka Karadžića i na Trgu slobode.


„Na mnogim mjestima korijenje drveća podiglo je kamene ploče na trotoarima. Bilo je pritužbi građana da su prolaznici zapinjali za ploče i padali, i da bismo ubuduće izbjegli ovakve situacije – u narednoj godini ćemo to da rješavamo. Radovi su planirani u vremenu izvan vegetacije jer je prije vraćanja kamenih ploča potrebno sanirati korijenje drveća“, pojašnjava Ćapin za Radio Trebinje.


Izvor: Radio Trebiinje