Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja iz Novog Sada organizovalo je u trebinjskoj Bolnici akciju davanja krvi pod sloganom "Daj krv, probudi heroja u sebi", u kojoj je prikupljeno 35 doza najdragocjenije tečnosti.



Koordinator akcije Miljana Ivanišević rekla je da je ovo udruženje prvi put organizovalo veliku akciju davanja krvi u Hercegovini.
"Do sada su održane akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bileći gdje je prikupljeno 40 doza, Nevesinju 27 i Gacku 117 doza krvi. Na ideju smo došli pošto veliki broj studenata ljeti dolazi u rodni kraj i zajedno sa drugim humanistima žele pokazati da nisu zaboravili Trebinje i Hercegovinu", kaže Ivaniševićeva.

Rade Komnenović, transfuziolog u Službi za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje, rekao je da je ovo bila 34. planska akcija davanja krvi od početka godine, u kojima je prikupljeno 1.390 doza najdragocjenije tečnosti.
Akcija "Daj krv, probudi heroja u sebi" u Trebinju je organizovana u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi "Risto Špuran", trebinjske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske.
SRNA