Srednjoškolci Mreže Savjeta učenika Republike Srpske, trebinjska regija su u akciji prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu socijalno-ugroženih porodica pod nazivom „Jedan slatkiš – jedno dijete“ prikupili 1.360 paketića, približno 20.138 KM.


„U akciji koja se tradicionalno organizuje dugi niz godina, ove godine učestvovalo je 18 škola trebinjske regije. Zadovoljni smo brojem prikupljenih paketića i radujemo se što će djeca Novu godinu dočekati sa osmijehom na licu“, kaže Olga Štaka, predsjednica trebinjske regije.


Srednjoškolci su slatkiše prikupljali na različite načine – volontirajući u tržnim centrima ili prodavnicama, pravljenjem kulturnih večeri, predstava, projekcijom filma ili prikupljanjem novca.
„Neopisiv je osjećaj raditi stvari koje će usrećiti nekoga, a posebno kada su u pitanju djeca. Drago nam je što smo dio ove priče i ponosni smo na dobijene rezultate“, dodaje Anja Grubačić, koordinator trebinjske regije.

Srednjoškolci dodaju da je ovo samo jedna u nizu od brojnih aktivnosti Mreže Savjeta učenika Republike Srpske, koja ima za cilj promovisanje volonterizma i aktivizma među mladima, kao i skretanje pažnje na sposobnost mladih ljudi.