Mirko Stojanović iz Bratunca, vlasnik auto škole “Omega”, uhapšen je u akciji SIPA “Alter ego 1 i 2”, usmjerene na otkrivanju i procesuiranju više teških krivičnih djela povezanih sa falsifikovanjem dokumenata.

 Kako saznaje ATV Stojanović se sumnjiči da je nabavljao i prodavao falsifikovana ljekarska uvjerenja. Inače, Stojanović je ranije u tri mandata bio odbornik PDP u Bratuncu i suprug je dr Snježane Stojanović, člana predsjedništva PDP-a i predsjednice Opštinskog odbora PDP Bratunac.

Akcije “Alter ego 1 i 2” sprovedene su po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a uhapšeno je ukupno 13 osoba.

Kao što je ATV pisao oni se sumnjiče za izradu i prodaju vozačkih dozvola, bez polaganja ispita, zatim za falsifikovanje pasoša, ličnih karti, ljekarskih uvjerenja i slično… Prema nezvaničnim informacijama među uhapšenima su i članovi komisija za polaganje vozačkih ispita, auto škola…

Sedam uhapšenih predato je u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS, a njih šest nalazi se na ispitivanju u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.