PU Banjaluka - Foto: RTRS

Banjalučka policija uhapsila je dva lica iz Šipova koja su u alkoholisanom stanju narušavala javni red i mir, nakon što su u Banjaluci udaljeni iz ugostiteljskog objekta.

Uhapšena su lica lica čiji su inicijali M.K. i D.M. zbog počinjenih prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policiji je juče oko ponoći prijavljeno da navedena lica nakon što su udaljena iz ugostiteljskog objekta, galame i insistiraju na povratku u objekat.

Policijski službenici su na licu mjesta licima M.K. i D.M. naredili da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta su se ona oglušila.

Alkotestiranjem lica M.K. su utvrđena 2,22 promila alkohola u krvi, a kod lica D.M. 1,68 promila.

Protiv konobara ugostiteljskog objekta slijedi pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Banjalučka policija uhapisla je juče i lice iz Trebinja čiji su inicijali M.P. za kojim je raspisana centralna potjernica po naredbi trebinjskog Osnovnog suda.

Ovo lice uhapšeno je predato službenicima Okružnog centra Sudske policije u Banjaluci, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.