U Banjaluci uskoro tri nova kružna toka

BANJALUKA - U narednom periodu, jedan od prioriteta jeste izgradnja nekoliko kružnih raskrsnica, ali čak tri kružne raskrsnice za nas su od velikog značaja, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke nakon sastanka sa Nedeljkom Čubrilovićem, ministrom saobraćaja i veza RS.

On je poručio da su to kružne raskrsnice na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića, odnosno kod "Audi servisa", kao i izgradnja kružne saobraćajnice na ukrštanju ulica Krajiših brigada i Ranka Šipke kod "Čajeveca".

"Još jedna kružna raskrsnica koja je važna, a koja će biti izgrađena u narednom periodu, jeste ona na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita", istakao je Stanivuković.

Čubrilović je uputio podršku za realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u realizaciju pomenutih projekata, sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture.

"Uz zajednički dogovor i saradnju neophodno je nastaviti infrastrukturno ulaganje na teritoriji grada, rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca. Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulažu značajna sredstva u razvoj najvećeg grada Srpske, te će i u narednom periodu podržati projekte koji će unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu na području grada Banjaluka. Postoji spremnost za saradnju i veoma je važno da postoji saradnja republičke i gradske vlasti kada je riječ o realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata", rekao je Čubrilović.

Milan Dakić, v.d. direktor preduzeća "Putevi RS", istakao je da infrastrukturni projekti u Banjaluci imaju perspektivu razvoja i kontinuitet i da postoji potreba za dodatnom izgradnjom kružnih raskrsnica na području Banjaluke, te da će preduzeće "Putevi Republike Srpske" u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i gradskom administracijom nastojati da u što kraćem periodu započne realizaciju navedenih projekata.