Milorad Arlov i Mladen Filipović, sporazum -

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović i predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov potpisali su danas u Beču sporazum o saradnji s ciljem pružanja podrške aktivnostima Odbora, te unapređenja saradnje sa srpskim klubovima i udruženjima u Austriji.

Filipović je rekao da se na ovaj način šalje poruka da zajednica u Austriji podržava srpski narod na Kosmetu.

- Odbor za pomoć iz Republike Srpske veoma posvećeno radi na pružanju podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, a potpisivanjem sporazuma nastojaćemo da organizovano pružimo podršku njihovim aktivnostima i projektima - istakao je Filipović.

Foto: RTRS

Kao humanitarna organizacija, Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji već 15 godina organizuje humanitarne akcije za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

Arlov je rekao da Odbor zahvaljuje Predstavništvu Srpske u Austriji za podršku i izrazio uvjerenje da će ovim sporazumom zajednički biti realizovani brojni projekti kojima će se pomoći srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, naročito mladima i djeci sa poteškoćama u razvoju.

Foto: RTRS

Arlov će danas u Beču razgovarati i sa predstavnicima srpskih udruženja u Austriji, a predstavnici Odbora prisustvovaće i prijemu povodom 28. februara, dana proglašenja prvog Ustava Republike Srpske, koji organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.