Beograd - održano 22. kolektivno vjenčanje - Foto: SRNA
U Starom dvoru u Beogradu danas je održano 22. kolektivno vjenčanje mladih parova.

Mladencima je ispred Starog dvora gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poželio sreću kao domaćin, istakavši da je manifestacija "Kolektivno venčanje" lijepa tradicija Beograda kojom se slave ljubav i njeni plodovi.

- Prošle godine, nažalost, ova manifestacija nije održana zbog situacije u vezi sa virusom korona, ali je ove godine zahvaljujući više od 50 odsto vakcinisanih građana mogla biti održana. "Kolektivno vjenčanje" nije značajno samo za Beograd jer i ljudi iz regiona žele da budu deo svega ovoga - rekao je Radojičić.

Mladenci su dobili bidermajere i burme, a na svečanosti su nastupili pjevači, glumci i folklorni ansambl Akademskog kulturno-umjetničkog društva "Ivo Lola Ribar".

Poslije kolektivnog venčanja mladenci su otišli na ručak u Skadarliju.

Manifestacija "Kolektivno venčanje" nastala je još 1999. godine kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima, ali i organizuje program vjenčanja koji će mladencima ostati u trajnom sećanju.

Prošle godine manifestacija nije održana zbog epidemije, dok je ove godine, iz istih razloga, učestvovao nešto manji broj parova, iako je bilo prijavljeno njih 30.

Manifestacija se tradicionalno održava ispred Starog dvora, ali je danas održana u ovoj zgradi zbog nepovoljnih vremenskih prilika.