Povodom Svetog Trifuna zaštitnika vinogradara u Carskim vinogradima na Ušću kod Trebinja, u vlasništvu porodice Vukoje, danas je obavljeno tradicionalno orezivanje prvih čokota loze.


Radovan Vukoje, direktor podruma Vukoje je istakao da su ove zime odradili oko 75% rezidbe, što je dobar rezultat s obzirom da je bilo dosta kišnih dana.
„Koristili smo svaki dan kao što je ovaj danas, sunčan i lijep, da maksimalno radimo. Prošla godina je bila jedna velika berba i danas je i najava velike berbe u 2018. godini. Nadam se da će biti uspješna kao i prethodne tri godine“, rekao je Vukoje i dodao da je 2018. godina počela velikim uspjehom, jer su počela i velika međunarodna nagrađivanja.
„Dobili smo prvi put i nagradu iz Azije, za najveći vinski brend i to baš na Badnji dan. Tako da to govori dovoljno da možemo i ovu godinu proglasiti uspješnom iako je tek počela“, kaže Vukoje, najavljujući i izvoz 45.000 boca na azijski kontintent koji će biti realizovan u toku godine.
Julija Vukašinović, menadžer ovog podruma, najavila je večerašnji događaj u Vinskoj galeriji „Vukoje“ koji će početi večeras u 20 časova.
„Riječ je o promotivnoj večeri za sve zaljubljene, ali i one koji to nisu, a koju će večeras spremati poznati kuvar Dragan Šljivić, jedan od najvećih i najnagrađivanijih master šefova u Bosni i Hercegovini. On će napraviti vinogradarski meni koji se sastoji od pet tanjira. I naravno u skladu sa jelima će iskombinovati naša vina. Nije etički da pričamo o cijenama, ali mogu reći da će cijene biti zaista skromne, jer smo na neki način odlučili da počastimo sve one koji se odluče da nas posjete na današnji dan. Uz večeru smo obezbijedili i muzički ugođaj, zabavljaće nas Akustik bend“, objasnila je Vukašinović.
Radio Trebinje