U četvrtak, 21. juna, u Trebinju počeće izgradnja zgrade sa 48 stanova u ovom gradu u okviru realizacije projekta zatvaranja kolektivnih centara /CEB2/.


Svečanosti koja će tim povodom biti priređena prisustvovaće ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, te predstavnici Razvojne banke Savjeta Evrope, najavljeno je iz Ministarstva za ljudska prava BiH.
Prema programu, za 11.00 časova planiran je sastanak Borovčeve i Čordaša sa Petrovićem u zgradi Gradske uprave u Trebinju.
Obilazak lokacije na kojoj će biti izgrađen objekat u Zasad polju planiran je za 12.30 časova.
Projekat "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB 2" sprovodi se u 45 gradova i opština u BiH, a njime je planirano zatvaranje 121 kolektivnog centra.
Planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, tako da će se više od 7.200 stanovnika iz ovih kolektivnih centara preseliti u nove stambene jedinice.
Projekat CEB 2 realizuje Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH putem nadležnih entitetskih ministarstava, organa lokalnih vlasti, resornih kantonalnih ministarstava u Federaciji BiH i UNHCR-a.
SRNA