politika-trebinje.jpg

Dan je počeo podjelom „paketića“ sa kesom na kojoj je pisalo ime kandidata SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, a završio skupom opozicije na parkingu u krugu bivše kasarne.

I sve to u danu u kome su svi koji se takmiče u ovoj političkoj utakmici zvanoj lokalni izbori trebali da ćute.

Onaj ko je „osmislio“ da dijeli „paketić“ zaboravio je da je Nova godina tek za mjesec i po dana, a i da taj više nego skroman "dar" nikome ne može donijeti neku korist ili ushićenje.

Sa druge strane opozicioni skup od nekoliko stotina okupljenih bio je opet- samo i jedino promocija kneza od Hercegovine.

Na skupu koji nije bio prijavljen policiji, i na kome nisu ispoštovane epidemiološke mjere jedini govornik bio je ni manje ni više nego biznismen-političar Rodoljub Drašković.

Drašković u svom nastupu uopšte nije pomenuo razlog okupljanja, iako su prethodno, na konferenciji za medije, predstavnici trebinjske opozicije rekli da će se okupiti zbog podjele "paketića".

Knezu od Hercegovine bilo je bitno da priča o narodnom ustanku i da najavi da će novo okupljanje, ukoliko bude , kako je rekao, izbornih krađa, biti sutra veče na istom mjestu.

Trebinjski SNSD moraće da "ispita" ko je i zašto dijelio "paketiće" danas. Taj neko ili pojma nema sa politikom ili nije imao dobre namjere prema političkoj opciji kojoj pripada.

A opozicija u Trebinju takođe bi trebalo da se zapita ko je sve u njenim redovima i šta će neki od njih učiniti ukoliko suprotna strana ,nakon prebrojanih glasova, bude bila u prednosti.

Ono što je činjenica jeste da su i jedni i drugi prekršili predizbornu tišinu.

Šta god sutra narod bude birao jedno će sigurno ostati isto- virus korona od koga su mnogi zaraženi , a nažalost, neki i umrli.

Vjerovatno će i priča o "preletačima" ponovo biti aktuelizovana.

A, standard, bolji život i slično....doći će i to, valjda, na red.