Rukometni klub „Leotar“ organizovao je danas na platou ispred Kulturnog centra dječiju sportsku manifestaciju „Mini rukomet 2019“.


S ciljem popularizacije ovog sporta među najmlađima, revijalni rukometni turnir za osnovce trećeg i četvrtog razreda okupio je djecu iz sve tri trebinjske osnovne škole.


Specijalni gosti i promoteri manifestacije bili su proslavljeni rukometaši i reprezentativci Jugoslavije i Srbije Vladimir Mandić i Dane Šijan.


Mandić ističe da je srećan što se sve dešava u njegovoj Hercegovini, za koju vjeruje da je nepresušan izvor talenata u svim sportovima.


„Nadam se da će ovakva inicijativa postati i tradicionalna – da privučemo našu djecu sportu i rukometu. Siguran sam da je ovo jedini pravi put koji vodi ka starijim uzrasnim selekcijama. U svojoj karijeri nisam imao ovakve mini rukometne turnire, pa sam prilično kasno počeo da treniram i znam koliki sam hendikep imao u poređenju sa drugom djecom“, napominje nekadašnji rukometni as.


Mandić je otkrio i nešto od svojih planova vezanih za rukomet i hercegovački zavičaj – osnivanje rukometnog kampa u Trebinju, koji bi mogao da krene već naredne godine, a o čemu su, kako kaže, pregovori u toku.


Nekadašnji reprezentativni golman Dane Šijan podsjeća da je RK „Leotar“ u staroj Jugoslaviji bio klub sa velikom tradicijom, a kao dječak u svom rodnom Šapcu imao je, ističe, priliku i da gleda trebinjski klub u susretu sa „Metaloplastikom“.

„Ovakvi turniri način su da djeca izađu na pravi put, da se bave rukometom koji je po mom mišljenju najbolji sport i da se formiraju i kao ličnosti i kao sportisti“, kaže Šijan.


Trener mlađih kategorija u Rukometnom klubu „Leotar“ Aleksandar Milojević zahvalio je trebinjskim osnovnim školama na odzivu i učešću u ovoj manifestaciji.


„Za klince ovo znači puno – da ih sklonimo sa ulice i da promovišemo svoj sport u najboljem mogućem svjetlu“, ističe on.


U ime pokrovitelja manifestacije – Grada Trebinja, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević istakao da Grad Trebinje svesredno podržava napore trebinjskog rukometnog kluba da zainteresuje najmlađe za ovaj sport kao i sve aktivnosti koji promovišu sport među djecom.


Izvor: RT