Zaplijenjeno 64 kg marihuane u akciji "Plantaža"
FOČA - U policijskoj akciji kodnog naziva "Plantaža", a koja je izvedena u okviru aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, pripadnici Policijske uprave Foča pronašli su i oduzeli 64 kg marihuane, a još uvijek se traga za izvršiocima ovog krivičnog djela, koje će biti dokumentovano kao neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"U okviru pronađena je i izuzeta veća količinu biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na marihuana. Tom prilikom pronađene su četiri pvc vreće u kojima se nalazi 59 pakovanja u kojima se nalazi biljna zeljasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na marihuana težine oko 64 kg. To je bilo zapakovano u streč foliji i spremno za dalji transport i prodaju", navodi se u saopštenju PU Foča.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a kako se dalje navodi, on se usmeno saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje, a na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Uviđaj na licu obavili su policijski službenici uz prisustvo tužioca nadležnog tužilaštva. Predmeti koje su izuzeti sa lica mjesta deponovani su u službene prostorije Policijske uprave i biće predmet vještačenja", rečeno je iz ove Uprave, dodajući da policijski službenici Policijske uprave Foča i dalje preduzimaju planske aktivnosti i operativne mjere i radnje na rasvetljavanju i otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela, a sve pod nadzorom postupajućeg Tužilaštva.