Srn2023-6-4_1314341_0.jpg (467 KB)

Služenjem Svete liturgije u Hramu Svete Trojice u Gacku, lomljenjem slavskog kolača i svečanom litijom, u Gacku je danas proslavljena krsna slava opštine i hrama - Trojčindan.

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković čestitao je slavu hrama i opštine, te poručio da je Gacko poznato po svojoj čuvenoj istoriji i uvijek je bilo na braniku srpstva.

"Zbog toga se sa posebnim pijetetom sjećamo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje slobode i Republike Srpske. Neka bi Božiji blagoslov učinio da čitave godine budemo okupljeni i sabrani, baš kao što smo danas na praznik Svete Trojice", rekao je Milinković.

Sveštenik Saša Kojović, koji je služio liturgiju, rekao je da je Duh Sveti treće lice Svete Trojice i da bez njega nema crkve i hrišćanstva.

"Zato danas, kada je sišao Sveti duh na apostole, današnji dan smatramo rođendanom crkve i danas cijela crkva slavi", rekao je Kojović.

Proslavi krsne slave Hrama Svete Trojice i opštine Gacko prisustvovale su zvanice iz javnog i političkog života Gacka i istočne Hercegovine, predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, načelnik opštine Foča i brojni drugi.

U okviru proslave krsne slave hrama i opštine Gacko, danas su uručena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, te je priređen kulturno-umjetnički program.