Miloš Bukejlović (Ustupljena fotografija) -

Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama Zakona o izdržavanju krivičnih i prekršajnih sankcija kojim se, između ostalog, uvodi regulisana oblast koja se odnosi na izdržavanje kazne doživotnog zatvora, izjavio je ministar pravde Srpske Miloš Bukejlović.

- Kazna doživotnom zatvora odnosi se na najteža kaznena djela, odnosno za najteže oblike krivičnih djela. Obzirom da u aktuelnom Zakonu ne postoji regulisana oblast, koja se odnosi na izdržavanje kazne doživotnog zatvora, u ovom smislu i to se unosi u Zakon izvršenja krivičnih i prekršajnih sankcija - dodao je Bukejlović.

Kako je Bukejlović naveo, nakon izvršene konsultacije sa ustanovama za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija prepoznali su određene probleme, odnosno nedostatke koji su postojali u aktuelnom Zakonu, te su i te inkorporirali.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim se, između ostalog, uvodi odredba za uvredu i klevetu.

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas u Banjaluci po hitnom postupku Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.