IMG_20230504_202314_resized_20230504_082337223.jpg (235 KB)

U galeriji Kulturnog centra Trebinje sinoć je predstavljena fotomonografija “To je bilo neko lepše i sretnije vreme”, autora Dragana Teodorovića Zeka.

Teodorović je Mostarac nastanjen u Kragujevcu, koji već više od dvije decenije kao profesionalac fotografskom kamerom bilježi atmosferu, emocije i najzanimljivije momente na rok koncertima i pozorišnim daskama.

Teodorović kaže da se fotomonogarafija sastoji od 24 rada, koji su nastajali od početka devedesetih do dvijehiljaditih godina, na festivalima širom svijeta i u većim gradovima bivše Jugoslavije, te da je riječ o crno-bijelim fotografijama publike na rok koncertima.

"Fotografije su crno-bijele, da bi se osjetila nostalgija za ljepšim i srećnijim fotografijama, a nastale su na rok koncertima zato što se najviše emocije može pokazati na njima", rekao je Teodorović.

On je dodao da su osamdesetih godina kad je nastala sarajevska rok škola, postojali dobri autori koji su proizvodili dobre pjesme sa emocijama, te da je sada nedostatak dobrih autora, te da u skladu s tim ova knjiga ima pravi naziv.

IMG_20230504_202041_resized_20230504_082114480.jpg (195 KB)

Tatjana Sekulović, referent izdavačke djelatnosti Kulturnog centra Trebinje je istakla da je velika čast što se večeras u našem gradu predstavio velikan bivše Jugoslavije.

„Riječ je o jugonostalgičaru koji se bavio slobodarskim društvom socijalizma, odnosno mladošću i subkulturnim grupama tog perioda koji su učestvovali na raznim koncertima i pokazali svoje emocije i raspoloženje“, navela je Sekulović.

Fotomonografija "To je bilo neko lepše i srećnije vreme" izdata je u oktobru prošle godine, premijerno je predstavljena u Beogradu, a potom i u Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu.

Nakon sedamnaest samostalnih izložbi širom svijeta, dvije knjige i pet fotomonografija na red je došao omaž publici u vidu izložbe i fotomonografije "To je bilo neko lepše i sretnije vreme".

Fotomonografija “To je bilo neko lepše i sretnije vreme” je jedinstvena zahvalnica publici rok koncerata, a posvećena je i svim preminulim prijateljima i saradnicima autora, pa je kao takva unikatno izdanje na svjetskoj muzičkoj sceni.