Ljubinje je, poslije mjesec dana od posljednje sjednice i isključenja načelnika Opštine iz DNS-a, dobilo novu skupštinsku većinu, predvođenu SDS-om. Sa osam glasova, danas su usvojili novi Nacrt budžeta, i smijenili potpredsjednika SO i nedavno izabrani Nadzorni odbor preduzeća “Vodovod”.


Umjesto smjene predsjednice Skupštine, Perse Klimente, nova većina smijenila je potpredsjednika, DNS-ovog Ristu Mićića koji je optužio opštinsko rukovodstvo da vode privatnu politiku. On ističe da se Poslovnik i Statut permanentno krše od prve tačke dnevnog reda i da će se zbog toga obratiti Ministarstvu lokalne samouprave.
Smijenjen je i krajem decembra izabrani Nadzorni odbor “Vodovoda”, koji je uzrok skupštinske blokade od aprila prošle godine. Nova većina, koju su podržali po jedan odbornik PDP, SP i nezavisni, usvojila je nacrt budžeta u iznosu od 1.670.000 KM. Opština će obezbijediti dodatnih šesto hiljada maraka za dva projekta.
Darko Krunuć, načelnik Opštine Ljubinje, kaže da su prilikom kreditnog zaduženja, u budžetu stavili i jedan i drugi projekat, 270.000 za akumulaciju “Jezero” i 350.000 za uređenje naselja “Vinogradi”.
Na prijedlog predsjednika Srpske Milorada Dodika, Ljubinje će, ubuduće imati Ulicu "9. januar", umjesto Ulice Avenija.
RTRS