Petnaestogodišnja K. M. preminula je od povreda zadobijenih u uličnoj trci na ulazu u Kraljevo.kraljevo-sudar.jpg

I pored svih napora ljekara KBC Kragujevac, K. M. je podlegla teškim povredama zadobijenim u saobraćajnom udesu koji se dogodio u petak u Dositejevoj ulici u Kraljevu.Još dvoje teže povrijeđenih su u stabilnom stanju.

U udesu dva automobila koja su se trkala povrijeđeno je šestoro maloljetnika koji su bili u jednom vozilu i vozač drugog automobila niških registracija.

Roditelji su potpisali saglasnost da doniraju organe K. M., koja je bila učenica drugog razreda Ekonomske škole u Kraljevu.

Kako je za Telegraf ispričao svjedok koji je želio da ostane anoniman, nesreća se desila bukvalno pet metara ispred njega.

- U jednom od automobila koji su se trkali bio je  jedan mladić, a u drugom četiri tinejdžerke i jedan mladić. Vozili su brzinom oko 150 km/h. Mladić koji je bio sam u automobilu udario je otpozadi drugi automobil, prepun mladih. Od siline udarca, automobil je odletio i pokosio četiri bandere.Vozilo se prevrnulo četiri, pet puta, a dvije djevojčice su izletjele kroz šoferšajbnu - kaže šokirani svjedok.

Prema riječima očevidaca, djeca su od siline udara odbačena deset metara.

Jedna od djevojčica je u nesijvesti završila u žbunju. Lokalni mediji prenijeli su ranije navode očevidaca da je na jednom od automobila, "pežou" skala koja pokazuje brzinu stajala na 140 km/h, dok je na "opel astri" ostala na 150 km/h.

Taj portal navodi da je do nesreće najvjerovatnije došlo uslijed prebrze vožnje.

Djevojčica koja je preminula zadobila je prelom kičme, saznaje Telegraf nezvanično. Druga teško povrijeđena djevojčica E. C. povrijedila je lobanju. Ostali su u stabilnom stanju, među njima je i devojčica A. Č.