Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 21. juna 2024. godine, u mjestu Volujac, grad Trebinje uviđajem izuzeli 855,35 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu i 471,80 gr. bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu amfetamin – spid.

Postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima policijski službenici su preduzimali mjere i radnje na otkrivanju i dokumentovanju
krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U mjestu Volujac, nepoznato lice je iz putničkog automobila na kolovoznu traku izbacilo dva najlonska pakovanja zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu i dva najlonska pakovanja bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu amfetamin – spid, ukupne bruto mase 1.327,15 gr.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju policijski službenici Policijske uprave preduzimaju sve mjere i radnje u cilju
dokumentovanja krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ kao i pronalaska lica je odbacilo opojnu drogu i putničkog automobila koje je korišteno.