Hapšenje

Policajci su u Moskvi uhapsili 36-godišnjeg crnogorskog državljanina Dražena Milovića, za kojim je preko Interpola raspisana međunarodna potjernica zbog krijumčarenja droge.

Milović je rođak policajca Ljuba Milovića, koji je povezivan sa vođom kavčana Radojem Zvicerom.

– Danas su u Moskvi službenici NCB Interpola, Ministarstva unutrašnjih poslova Pusije i Glavne uprave za krivične istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, uhapsili 36-godišnjeg državljanina Crne Gore Dražena Milovića. Osumnjičeni je stavljen na međunarodnu potjernicu na inicijativu organa za sprovođenje zakona Crne Gore u martu 2023. godine u okviru organizovane grupe – saopšteno je u pres centru ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Milović je u decembru 2019. godine na području opštine Nikšić nezakonito nabavio kokain radi prodaje, a zatim robu preusmjerio u Bosnu i Hercegovinu, prenosi TASS.

– Trenutno se rješava pitanje njegovog izručenja – rečeno je tokom konferencije.

Rođak odbjeglog policajca

Kako su Vijesti ranije pisale, Dražen Milović je navodno rođak odbjeglog službenika Uprave policije Crne Gore, Ljuba Milovića.

Viši sud u Podgorici krajem maja potvrdio je dio optužnice protiv grupe okrivljenog Radoja Zvicera, među čijim članovima su i policajci Petar Lazović i Ljubo Milović, za krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta i teško ubistvo Milana Ljepoje.