Gimnazija 4.jpg (705 KB)

U Muzeju Hercegovine Trebinje sinoć je održana promocija drugog broja časopisa ,,Gimnazijalac", časopisa učenika i nastavnika Gimnazije ,,Jovan Dučić" iz Trebinja.

Tatjana Luburić, profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Jovan Dučić“ kaže da je tema ovogodišnjeg broja kultura, a tu su i neke od stalnih rubrika - „Gimnazijski uspjesi“, „Sjećanja“ i „Gimnazijalac preporučuje“.

„Kultura kao nit koja povezuje sve ljudske zajednice, kultura sjećanja - most koji nas povezuje sa našim potomcima, kultura putovanja kao hrana za naš duh. Posebna nam je čast što smo ugostili naše bivše profesore Olgicu Cice, sjetili smo se i profesora Čedomira Šotre, a nismo zaboravili i naše prerano preminule kolege, pa je večeras bila prilika da oživimo sjećanje na profesora Igora Anđelića“, navela je Luburić.

Gimnazija 2.jpg (729 KB)

Ona je dodala da su vrijedno radili tokom cijele školske godine, a u stvaranju ovog časopisa učestvovalo je preko 30 učenika.

„Učenici su večeras izveli scenski program kroz koji su predstavili sve ono što se može vidjeti i pročitati na stranicama našeg časopisa“, istakla je Luburić.

Časopis se prodaje po simboličnoj cijeni od 5 KM, a sav prihod od prodaje biće doniran Fondaciji ,,Sveti Vukašin".

Gimnazija 1.jpg (643 KB)

Aleksa Antelj, učenik drugog razreda trebinjske Gimnazije je rekao da su radeći na ovom časopisu željeli da prikažu svoju kreativnost na maksimalnom nivou.

„Mi smo zaista radili tokom čitave školske godine i potrudili smo se da večeras prezentujemo sve što je u našoj školi održano tokom godine. Zaista šarenolik program i dosta toga za vidjeti i nadam se da je publika uživala“, naveo je Antelj.

Gimnazija.jpg (848 KB)

Prvi štampani broj, koji je izašao prošle godine, bio je posvećen jubileju trebinjske Gimnazije koja je 2021. godine obilježila jedan vijek postojanja.

Časopis je pokrenut 2005. godine i izlazio je u formi zidnih novina, a od prošle godine izlazi jednom godišnje u štampanom obliku.

Gimnazija 3.jpg (961 KB)