draskovic-grad.jpg

Potvrdilo se pisanje našeg portala.

Rodoljub Drašković je samo dan nakon što je predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavio veliku opozicionu koaliciju u kojoj će biti „Hercegovački narodni pokret- Rodoljub Drašković“ opovrgao ovu tvrdnju.

“Ja vodim Narodni pokret Hercegovine koji se razlikuje po svom shvatanju društvene stvarnosti i od pozicije i opozicije i to podrazumijeva da nema nikakve koalicije”, rekao je Drašković Herceg televiziji.
On je dodao da je ušao u politiku kako bi bio lider i obezbijedio narodu bolje uslove za život i rad i da ne namjerava da se prikloni nikom niti da se bori za interese opozicije.
“Ja sa narodom idem da obezbjedim narodu bolji život u Hercegovini, da vraćam mladost u Hercegovinu, da nastavim izgradnju Hercegovine i da obezbijedim trajno bolji život na ovim prostorima”, kazao je Drašković.

Objasnio je da on ne može da bude kandidat jer on lično vodi Hercegovački narodni pokret-Rodoljub Drašković.
Dodao je da neće biti nikakve trgovine i da ima dosta mladih i kvalitetnih ljudi koji hoće da se priključe Pokretu za Hercegovinu u kome su prepoznali prave vrijednosti.

I tu, za sada, dileme nema. Međutim, znajući kako to Drašković radi ne bi iznenadilo da svoje stavove drastično izmijeni u narednom periodu, bilo da je riječ o tome da gradi političko partnerstvo sa opozicijom ili pozicijom.

Od našeg izvora saznajemo da je sve ovo način igre kneza od Hercegovine kako bi ostvario neke svoje zacrtane ciljeve. E sad,  da li je riječ o naumu da dođe do svih raspoložicih atraktivnih parcela u gradu koje je želio da ima u svom vlasništvu- nije nam potvrđeno.

Možda jeste , jer je zbog toga, između ostalog, iskopao “ratne sjekire” sa SNSD-om.

Zvanično Trebinje mu je, od njegovog dolaska u ovaj grad, ispunjavalo njegove želje, a objašnjenje, onih koji su to činili, bilo je da žele da zadrže ozbiljnog privrednika u ovom gradu koji je omogućio brojnim radnicima da imaju zaposlenje.

I to je i bilo logično,ali Drašković je uvijek, do sada, želio više i više i kad mu se ne bi nešto udovoljilo, kao malo dijete kad mu ne date igračku, ljutio bi se . Samo je on ljutnju, za razliku od neiskusne i nevine dječice, iskazivao na sasvim drugi način pokušavajući da manipuliše, na izvjestan načino ucjenjuje,  najavljujući zatvaranje fabrike i odlazak iz ovog kraja.

Nezvanična saznanja našeg portal govore da i sada igra igru, kako bi od onih koji odlučuju u Trebinju izmamio ono što je naumio da ima u ovom gradu.

Koliko će mu ovoga puta povjerovati i hoće li se ponovo zakopati “ratne sjekire” naš izvor ne može da tvrdi, ali- ništa nije isključeno.

Samo ko god je sa knezom od Hercegovine, do sada, sklapao neke dogovore oni bi, prije ili kasnije, završili fijaskom. Valjda se dosta toga, kada je Drašković u pitanju , vidjelo u Trebinju.

Sada je samo pitanje šta oni koji sklapaju te dogovore sa njim žele.

Ko je sljedeći na redu da sjedne na stolicu preko puta Draškovića i pregovara s njim oko neke moguće koalicije i ko to sebi može da priušti, a da pri tom ne izađe kao gubitnik?

To su pitanja koja neće dugo čekati odgovore, jer se polako zahuktava kampanja i relativno brzo i to će biti poznato.

Ono što je već izvjesno jeste da će na političkoj sceni u Trebinju biti turbulentno.

Da li zbog mentaliteta i južnjačke energije ili zbog nekih drugih razloga trebinjska politička scena je u kampanji i van nje ogroman rasadnik brojnih spekulacija, nagađanja i prognoza.

Ovoga puta samo sa jedinom razlikom- sada se među “kladioničare” uključio i najčuveniji hercegovački privrednik u kome se ove godine probudila i, do sada nepoznata, ambicija da raznim titulama poput kneza i “kralja čokolade” doda i onu o vođi narodnog pokreta.

Kako god, Drašković je zaigrao igru koju će, htjeli ili ne, morati da prate i igraju svi. U kojoj mjeri zavisi od njihove snage, samopouzdanja i procjene političkih kretanja na jugu Republike Srpske.