42834728347.jpg (376 KB)

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava večeras je u Narodnoj biblioteci u Trebinju održano književno veče Gordane Maletić.

Gordana Maletić kaže da je značaj Svjetskog dana knjige veliki, ne samo za ljubitelje knjige nego za kulturu svijeta uopšte.

„Moj skromni doprinos obilježavanju ovog značajnog dana bio je u vidu večerašnje promocije najnovije zbirke eseja iz umjetnosti 'Slikarevo oko'. Mislim da je značajno obilježavati ovakve dane, da nas podsjete koliko su nam kultura i obrazovanje važni. Ovo nije prvi put da predstavljam neku svoju knjigu trebinjskoj publici, jesenas je u Muzeju Hercegovine bila promocija edicije 'Znamenite Srpkinje', u okviru čega je izašla i knjiga o Isidori Sekulić koju sam ja napisala“, dodala je Maletić.

Gordana Maletić rođena je u Beogradu 1952. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi za jugoslovensku i opštu književnost. Piše za djecu od 1982. i objavila je preko trideset knjiga.

Bavi se i prevođenjem, a priredila je više antologija proze i poezije za djecu.

Kao urednik u izdavačkim kućama Knjigoteka i i Evro-Đunti, priredila je veliki broj knjiga za djecu i odrasle. Sa dr Miodragom Matickim uređuje časopis „Danica za mlade“ Vukove zadužbine.

Organizatori književne večeri su JU Narodna biblioteka Trebinje i Srpsko udruženje „Ćirilica“ Trebinje.