policija.jpg
Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje, dana 16.8.2023. godine, lišili su slobode lice inicijala N.L. iz Nevesinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda, i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska stanica Nevesinje primila je prijavu da je lice inicijala N.L. na lokalnom putu u mjestu Biograd, opština Nevesinje, licima inicijala S.P. i D.L. uputilo riječi prijetnje, što je kod istih izazvao osjećaj straha po tjelesni integritet i uznemirenost, nakon čega je lice inicijala N.L. fizički napalo lice inicijala D.L. pri čemu je isto zadobilo povrede u vidu oguljotina u predjelu noge, ruke i šake.
Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala N.L. pronađena je i privremeno oduzeta jedna vojna puška, marke C3, sa tri pripadajuća okvira, 67 komada metaka, lovačka puška sa pripadajućim oružnim listom i 20 komada lovačkih metaka.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima „Tjelesna povreda“, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, te naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica N.L. dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima