U Nevesinju je danas počelo uređenje Ulice Cara Dušana i izgradnja kružnog toka na Trgu Alekse Šantića.


Planom rekonstrukcije ulice predviđena je zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, telefonskih i elektro instalacija, sanacija kolovoznih traka, uređenje trotoara i parking mjesta. Kružni tok će na moderan način regulisati saobraćaj na magistralnom putu i pristupnim saobraćajnicama.
Načelnik opštine Milenko Avdalović podsjeća da Javno preduzeće „Vodovod“ radove obavlja u sklopu redovnog održavanja vodovodne mreže, a cijevi i sav poreban materijal u vrijednosti od 70. 000 KM obezbijedila je Opština Nevesinje.
Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) obezbijedile su mašine za rezanje asfalta i kopanje, a „Nevesinjeputevi“ će u okviru redovnog održavanja saobraćajnica presvlačiti asfalt.

Načelnik Avdalović najavio je da se zatvara saobraćaj u ulici Cara Dušana, dok će se saobraćaj u lici Miloša Obilića odvijati u dva smjera.
Iz Odsjeka za inspekcijske i komunalne poslove su objavili da će od sutra biti zabranjeno parkiranje u Ulicama Cara Dušana i Miloša Obilića.
Zbog najavljenih radova dolaziće do povremenih prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima ulica Miloša Obilića, Cara Dušana, Svetozara Ćorovića, Vuka Torovića, Put Srba sa Neretve i Omladinskoj ulici. Iz JP „Vodovod“ mole korisnike za razumijevanje i poručuju da će pronaći način kako bi zadovoljili potrebe u vodosnabdijevanju.
Radio Nevesinje