Na području Policijske uprave Trebinje, dana 03.12.2018. godine, evidentirana su četiri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

Policijskoj stanici Nevesinje prijavljeno je da jedno lice slanjem SMS poruka prijetećeg i uvrijedljivog sadržaja ugrožava bezbjednost druga dva lica. U toku je dokumentovanje krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“.Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je jedno lice fizički napalo drugo lice koje je zadobilo teške tjelesne povrede. U toku je dokumentovanje krivičnog djela „Teška tjelesna povreda“.

Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je u jednom trgovačkom objektu došlo do fizičkog napada između dva lica. U toku je dokumentovanje krivičnih djela „Tjelesna povreda“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala D.H. počinilo krivično djelo „Ugrožavanje javnog saobraćaja“.