Improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane - Foto: Ustupljena fotografija

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na sprečavanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojne droge, u odvojenim aktivnostima dana lišili su slobode lica D.Š., A.DŽ. i A.O. iz Novog Grada.

Pretres je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Novom Grad.

- Kod lica D.Š. iz Novog Grada pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: dvije drvene komode sa ugrađenim ventilatorom i UV rasvjetom u kojima se nalaze saksije sa ukupno pet stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje visine između 15 i 20cm, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 420 grama, 2.502 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, dvije digitalne vage, mrvilicu, samostrel, plinski pištolj i 48 metaka različitog kalibra - navode iz saopštenja.

Svi oduzeti predmeti deponovaće se u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu, saopšteno je iz PU Prijedor.

- Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.Š. dostaviće se izvještaj za počinjena krivična djela neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - navode iz prijedorske Policijske uprave.

Protiv lica A.DŽ. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.