Pronađena marihuana i kokain - Foto: Ustupljena fotografija
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, juče su u okviru operativne akcije kodnog naziva "MODUS" lišili su slobode lice B.P. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Grada Banjaluka, kao i putničkog vozila, koje koristi osumnjičeno lice, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 2,98 kg zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuanu", oko 128 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Kokain".

Pronađena marihuana

Pronađeno je oko 313 grama nepoznate praškaste materije, novac u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 2 020 KM i 1 410 evra, dvije mrvilice za opojnu drogu, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Pronađen novac

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.