U bioskopu Kulturnog centra Trebinje sinoć je  prikazan dugometražni dokumentarni film  „U potrazi za snom“, autora Mladena Mitrovića.mladen mitrovic-film.jpg

Ovaj dirljivi dokumentarac govori o jedanaestorici dječaka koji su, prije rata u BiH, bili protagonisti Mitrovićevog diplomskog filma  „Haustorče“, a koje je vihor rata, iz rodnog grad,a rasuo po cijelom svijetu. Nakon dvadeset godina, Mitrović  ponovo, u Sarajevu, okuplja istu ekipu i njihove životne priče pretače u film. Na putu oko svijeta, dugom pedeset hiljada kilometara, tražeći njih, istovremeno pronalazi i izgubljene djeliće svoje prošlosti.

„Ovo je film u kojem sam ja, poslije dvadeset godina, pokušao ponovo da pronađem sebe i da se vratim sjećanjima na svoje djetinjstvo koje je bilo veoma lijepo. Sticajem okolnosti, našao sam jednog od junaka svog diplomskog filma, koji je u to vrijeme bio dječak, i to me je podstaklo da krenem na put oko svijeta i pronađem i ostale. Tražeći njih, ja sam u stvari, tražio dijelove svoje prošlosti. Film ima za cilj da probudi jednu univerzalnu ljudsku emociju. Svi mi, širom svijeta, imamo neku svoju nevolju, ali prave vrijednosti uvijek ostaju“, rekao je  reditelj Mladen Mitrović.

Film  „U potrazi za snom“  rađen je u koprodukciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Sniman je više od pet godina u dvanaest država, na četiri kontinenta. Premijera filma bila je 2015. u Sarajevu, a publika ga još uvijek emotivno i srdačno dočekuje na svim meridijanima. Muziku za film napisala je i interpretirala čuvena kantautorka Jadranka Stojaković, kojoj je ovo bio i posljednji autorski projekat.

Film  „U potrazi za snom“  realizovala je producentska kuća  „Fabrika snova“  iz Beograda u saradnji sa koproducentima –  „Balkan art centar“  iz Sarajeva i  „Faktum“  iz Zagreba, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture Republike Srbije, a tokom realizacije, film je postao dio projekta UN  „Dijalog za budućnost“.