Trebinje - festival plesa - Foto: RTRS
U Trebinju je završen Prvi festival plesa. U sportskoj sali u Bregovima, kao spektakl završnice, nastupali su plesači plesnog studija "Maris", a potom je održan Zumba master klas, na kome su se okupili brojni zumba i fintnes instruktori iz zemlje i regiona.

Više od 20 profesionalnih koreografa, te zumba i fitnes instruktora, našli su se na prvom zvaničnom plesnom festivalu u BiH. Domaćini su ugostili plesne kolege iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Plesni sudio "Maris" jedan od organizatora, ideju za ovaj plesni šuo dobili su nakon petnaestogodišnjeg uspješnog rada. Podrška nije izostala od čelnih ljudi Grada.

Prema riječima Slaviše Sredanovića, koreografa i glavnog trenera Sportsko-plesnog centra "Maris" i organizatora ovog festivala, nastupilo je 70 članova ove škole i oko 200 plesača zumbe.

- Prvo su se predstavili polaznici škole “Maris“, a nakon toga održan je javni čas, na kome je 15 zubma instruktora predstavilo svoj rad i koreografije. Ovaj mjesec je bio u znaku obilježavanja 15 godina postojanja kluba, a zumba master čas je kruna naše manifestacije. Veliko hvala svima koji su tokom mjesec dana kampa i večeras učestvovali u proslavi našeg jubileja - istakao je Sredanović.

Učesnike manifestacije pozdravila je načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić koja je istakla da je Festival plesa održan u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto i da je "Maris" tokom 15 godina rada, pokazao da je uspješan klub i da će i u narednom periodu imati podršku Grada Trebinja.

Organizatori se nadaju da će ovaj Festival da zaživi i postane tradicionalan. Prvi plesni festival održan je pod pokroviteljstvom Gradske uprave i Elektroprivrede Republike Srpske.