U SDS-u bijesni jer im je Trivić

BANJALUKA - Da će Narodni front najveće bitke imati na opozicionom frontu protiv dojučerašnjih partnera Jelene Trivić, jasno je i po posljednjoj ''otmici''. Samo nekoliko sati prije ozvaničenja, prešao je SDS-ov narodni poslanik Aleksandar Trninić.

SDS je ranije najavio da će doći na osnivačku skupštinu njene stranke. Doduše, to je bilo prije nego što je pomenuti narodni poslanik promijenio stranku. 

"Napraviti političku partiju kao simbiozu političkih nezadovoljnika iz različitih političkih partija koji nisu ostvarili svoje lične ambicije, koje su često u potpunom neskladu sa njihovim objektivnim sposobnostima i očekivati da oni budu snaga koja će promijeniti vlast je naivnost i potpuna zabluda", rekao je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a.

Htjeli su mediji da čuju komentar Milana Miličevića ali na telefonske pozive nije odgovarao, kao ni Trninić. Neki drugi SDS-ovci koje je "ATV" zvao rekli su da to danas neće komentarisati. Međutim, drugačije su radili na društvenim mrežama.

"SDS ti puni dvorane, PDP plaća troškove, iza Vukanove popularnosti se kriješ, kupiš papke sa svih strana i onda kažeš za sebe da si ultra opozicija. Nisi ti ništa do politički lešinar bez grama principa", rekao je Stevan Salatić na društvenim mrežama, šef Sektora za politiku i medije SDS-a.

Ovo je jasna poruka, smatraju u SDS-u čiji vršilac dužnosti predsjednika još kaže da je na neke ranije prelaske iz SDS-a ostao suzdržan i strpljiv ali da je sada pređena crvena linija. 

"Činjenica je da vas rastura ali stvarno ne znam šta će sa kadrovima PDP-a i SDS-a uraditi. Za te pare mogla je kupiti četiri nove gume", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Mnogi pišu da usitnjavanje opozicije samo koristi vlastima. I nije to neka tajna. Prije neki dan lider SNSD-a se javno zahvalio Jeleni Trivić što je uništila opoziciju. Zaslijepljena je ličnim interesima, kažu još u SDS-u.

Izgleda da će se Narodni front najmanje boriti protiv vlasti. Mnogo više će morati da se biju sa dojučerašnjim saborcima, prenosi "ATV".