Virus korona (foto:anyaivanova) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 683 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 106 osoba.

Radi se o 44 muške i 62 ženske osobe, od kojih je 10 mlađe, 59 srednje i 37 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, 12 iz Prijedora, osam iz Doboja, sedam iz Zvornika, šest iz Teslića, po tri iz Kneževa, Laktaša, Petrova, Prnjavora i Ugljevika, po dvije iz Donjeg Žabara, Čelinca i Šipova i po jedna osoba je iz Dervente, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Srpca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva srednje i starije životne dobi kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri osobe iz Trebinja, po dvije osobe iz Dervente i Petrova i po jedna osoba iz Prijedora, Novog Grada, Laktaša, Doboja, Stanara i Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.708 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.027 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.210 osoba, a testirano je ukupno 180.374 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 619, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 234, a u opštim bolnicama 385.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.970 osoba, a nadzor je završen kod 127.147 osoba.

Napomena: Na dan 25.01.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana (osoba iz Istočne Ilidže).