Kovid odjeljenje - Foto: RTRS
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 672 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 109 osoba.

Radi se o 59 muških i 50 ženskih osoba, od kojih su 10 mlađe, 74 srednje i 25 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, 11 iz Gradiške, devet iz Trebinja, osam iz Pala, sedam iz Zvornika, šest iz Doboja, po pet osoba je iz Bijeljine i Prijedora, po četiri iz Laktaša i Sokoca, tri iz Bileće, po dvije iz Gacka, Istočne Ilidže, Ljubinja i Teslića i po jedna osoba je iz Kozarske Dubice, Kostajnice, Nevesinja, Novog Goražda i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Šekovića, Broda, Nevesinja, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Prnjavora, Banja Luke i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42.019 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.197 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 33.382 osobe, a testirano je ukupno 194.585 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 473, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 178, a u opštim bolnicama 295.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.080 osoba, a nadzor je završen kod 137.925 osoba.