Virus korona (foto:anyaivanova) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 501 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 114 osoba.

Radi se o 52 muške i 62 ženske osobe, od kojih su 16 mlađe, 67 srednje i 31 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 58 osoba je iz Banjaluke, 11 iz Laktaša, devet iz Prnjavora, sedam iz Prijedora, šest iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Mrkonjić Grada i Čelinca, tri iz Kotor Varoša, po dvije iz Doboja i Kneževa i po jedna iz Dervente, Srpca, Teslića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o 12 muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banjaluke, po dvije iz Prnjavora, Bijeljine i Zvornika i po jedna osoba iz Broda, Čajniča, Kneževa, Srpca, Gradiške, Pala i Laktaša.