Konferencija za novinare - Foto: RTRS
 

Kod 125 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, 24.7.2020. u 9 časova.


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 546 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 osoba u Republici Srpskoj.


Radi se o 57 muških i 68 ženskih osoba , od kojih je 23 mlađe, 76 srednje i 26 osoba starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 12 iz Trebinja, deset osoba je iz Modriče, po sedam iz Prnjavora i Foče, po četiri osobe su iz Zvornika i Mrkonjić Grada, po tri su iz Dervente, Doboja, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Prijedora i Srpca, po dvije osobe iz Bratunca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Laktaša, Lopara, Pala, Han Pijeska i Šekovića i po jedna osoba iz Bileće, Gradiške, Milića, Novog Goražda, Petrova, Sokoca, Srebrenice, Teslića i Ugljevika.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Banjaluke.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.169 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 152 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.


U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.014 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 46.787 osoba.


Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 253, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 201.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.134 osobe, a nadzor je završen kod 42.166 osoba.