Virus korona (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 652 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 135 osoba.

Radi se o 72 muške i 63 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 75 srednje i 42 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, 29 iz Trebinja, po osam iz Laktaša i Prijedora, sedam iz Gradiške, šest iz Prnjavora, pet iz Bileće, po četiri iz Bijeljine, Kozarske Dubice i Modriče, po tri iz Doboja i Ljubinja, po dvije iz Bratunca, Srpca i Teslića i po jedna iz Višegrada, Dervente, Zvornika, Lopara, Milića, Mrkonjić Grada, Pelagićeva, Ribnika, Rogatice i Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.281 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.133 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 28.673 osoba, a testirano je ukupno 190.234 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 526, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 184, a u opštim bolnicama 342.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.175 osoba, a nadzor je završen kod 132.380 osobe.