Laboratorija - ispitivanje (Foto: Shutterstock) -
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u Institutu za javno zdravstvo Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 591 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 143 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 55 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, devet iz Prijedora, osam iz Doboja, po šest iz Višegrada i Zvornika, po četiri osobe iz Kalinovika, Kotor Varoša i Teslića, po tri iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara, po dvije iz Gradiške, Dervente, Kneževa, Novog Goražda, Osmaka, Prnjavora i Foče i po jedna osoba je iz Broda, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrovca, Sokoca, Trebinja, Čelinca i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o 11 muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Kotor Varoši i Istočne Ilidže i po jedna osoba iz Foče, Bijeljine, Sokoca, Teslića, Modriče, Nevesinja, Laktaša, Kneževa, Mrkonjić Grada, Šipova i Bratunca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.519 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.828 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 23.624 osobe, a testirano je ukupno 164.164 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 698, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 267, a u opštim bolnicama 431.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.447 osoba, a nadzor je završen kod 120.366 osoba.